Skip to main content
Nieuws

Waarom u moet kiezen voor de HydroTop dakoplossing

Waarom u moet kiezen

 voor de HydroTop dakoplossing

Zoals u wellicht al weet heeft DHPS een innovatieve dakoplossing voor uw warmtepomp. In dit blog komt u meer te weten over de voordelen van deze HydroTop dakoplossing en vertellen wij u waarom het een kans is als het gaat om duurzaam wonen. Lees mee!

Warmtepomp in dak, hoe zit dat?

In zowel de bestaande bouw als nieuwbouwprojecten kunnen er ingewikkelde situaties voor de toepassing van warmtepompen ontstaan. Denk hierbij aan het geluid, de ruimte en het uiterlijk van de warmtepomp installatie. Voor dit soort situaties is de HydroTop ontwikkeld. Deze dakinbouw-oplossing kenmerkt zich door de eenvoud van het product, neemt weinig ruimte in beslag en integreert naadloos in het dak van de woning. Daarbij haalt de warmtepomp zijn energie uit de buitenlucht. De buitenunit is hierbij ingebouwd en de binnenunit wordt vaak zo dicht mogelijk bij de HydroTop geplaatst. Deze combinatie wordt net als een dakraam via een opening in het dak op de zolder van de woning geplaatst. Het gedeelte dat energie uit de buitenlucht wint, steekt ongeveer 15 centimeter boven het dak uit.

Hieronder hebben we een aantal voordelen van deze oplossing voor u opgesomd:

  • Geïntegreerde oplossing in het dak
  • Geschikt voor bestaande en nieuwbouw
  • Esthetisch fraai
  • Neemt een minimale ruimte in beslag zowel binnen als buiten
  • Snel en eenvoudig volledig prefab te plaatsen
  • Service en onderhoud van binnenuit
  • Geluidsarm conform wet- regelgeving
  • Integraal combineren met afvoer MV of WTW
Meer informatie aanvragen

Ideale oplossing met betrekking tot het warmtepomp geluid

Vanaf 2021 gelden er strenge(re) eisen voor het maximale geluid warmtepomp. Deze eisen zijn onderdeel van het gewijzigde bouwbesluit en gelden niet alleen voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor bestaande woningen. Deze specifieke eisen gaan over de hoeveelheid geluid op de erfgrens: Maximaal 45 dB overdag en 40 dB in de nacht. Het grote voordeel van de HydroTop oplossing is dat deze, zoals eerder genoemd, volledig geïntegreerd is in het dak en voldoet aan de nieuwe regelgeving. De regel op de erfgrens is namelijk niet van toepassing op het dak, hier geldt dezelfde geluidsregel alleen bij het eerst te openen raam of deur bij de buren. Aangezien de HydroTop voor een grote geluidsreductie zorgt hoeft er nauwelijks rekening gehouden te worden met de plaatsing van dakramen in het dakvlak van de naastgelegen woningen.

Goede bereikbaarheid voor onderhoud warmtepomp

Een warmtepomp is onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Periodiek warmtepomp onderhoud is belangrijk om de levensduur te verlengen en om continu het maximale uit de energiezuinige werking te halen. Met de HydroTop installatie kan er service en onderhoud gepleegd worden van binnenuit. De HydroTop heeft aan de achterzijde een groot service luik waardoor een monteur gemakkelijk bij het buitendeel kan komen van binnenuit. Ook is er nagedacht over de vervanging van de warmtepomp op lange termijn, het luik is namelijk groot genoeg om het buitendeel uit te bouwen en een nieuw buitendeel te plaatsen.

Duurzaamheid gaat bij ons voorop en dat geldt ook voor de nieuwe HydroTop. De bak van deze oplossing is volledig gemaakt van gerecycled kunststof en het onderhoudsluik en de uitblaaskap zijn 100% recyclebaar.

HydroTop dakoplossing
van DHPS

Bent u benieuwd naar deze HydroTop dakoplossing en wilt u hier meer over weten? Wij vertellen er graag alles over tijdens de Vakbeurs Energie dagen op 12,13 en 14 oktober in de Brabanthallen. U kunt zich hier gratis voor registreren. Direct informatie ontvangen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder!

Meer informatie aanvragen