Skip to main content
Nieuws

Uniek keurmerk warmtepomp DHPS maakt akoestische berekening overbodig

Uniek keurmerk

warmtepomp DHPS maakt akoestische

berekening overbodig

Een warmtepomp plaatsen zonder akoestische berekening te maken, mét de zekerheid te voldoen aan de in 2021 in het Bouwbesluit aangescherpte geluidsnormen. De HydroTop van DHPS is het eerste en enige systeem in Nederland waarmee warmtepompen gegarandeerd aan de geluidsnormen voldoen, zonder dat berekeningen dit hoeven aan te tonen. Wij presenteren de prefab dakoplossing in februari 2023 op de Bouwbeurs in Utrecht.

In april 2021 werd het Bouwbesluit aangepast. De geluidsnormen van warmtepompinstallaties werden aangescherpt naar maximaal 40 dB ’s nachts en 45 dB overdag. Installateurs moeten met een berekening aantonen dat een systeem aan deze geluidseisen voldoet. Dit is voor veel installateurs complex, waardoor berekeningen niet altijd even nauwkeurig zijn of het proces extern wordt uitbesteed. Dit kan kostbaar en tijdrovend zijn. Dankzij de goedkeuring van Bureau Controle Registratie Gelijkwaardigheid (BCRG) hoeft bij de HydroTop van DHPS de akoestische berekening niet te worden gemaakt.

Bekijk de HydroTop
Bekijk de HydroCap

Razendsnelle plaatsing

DHPS heeft twee systemen in het assortiment voor schuine dakhellingen, waaronder het in-dak type de HydroTop. Het buitengedeelte hiervan – de gepatenteerde ventilatiekap – steekt slechts tien tot vijftien centimeter boven het dak uit. De unit zelf zit direct onder het dak in een volledig luchtdichte en geïsoleerde behuizing, voorzien van isolatie en trillingsdempers welke razendsnel in het dak is te hangen. Doordat de warmtepomp via een groot luik in de woning veilig en eenvoudig te bereiken is kunnen servicewerkzaamheden makkelijk uitgevoerd worden.

Uniek keurmerk

In overleg met DHPS heeft het BCRG een onafhankelijk College van Deskundigen in het leven geroepen. Dit college heeft de HydroTop (in combinatie met de twee in seriebouw meest gebruikte Panasonic lucht-water warmtepompen) getoetst, resulterend in een verklaring dat deze combinatie standaard binnen de geluidsnormen valt. Als deze verklaring bij de bouwkundige aanvraag voor grondgebonden woningen wordt gevoegd, is een berekening niet nodig.

DHPS is de eerste en enige leverancier in Nederland die deze garantie kan leveren. Uiteraard beschikt de HydroTop ook over de BCRG-kwaliteitsverklaringen voor ruimteverwarming en tapwateropwekking. Er is inmiddels interesse voor het systeem vanuit het buitenland.

Gratis tickets voor professionals
Wij nodigen je graag uit om onze stand te bezoeken. Schrijf je in via deze link en ontvang een gratis toegangskaart ter waarde van € 37,50.

De HydroTop op de Bouwbeurs
DHPS staat van 6 tot 10 februari 2023 met de HydroTop op de Bouwbeurs in Utrecht, stand 07.D072.

Montage van de HydroTop