Duurzame nieuwbouw

in Molenaarsgraaf

Duurzame installaties voor project in Molenaarsgraaf

De start van de bouw heeft even op zich laten wachten. “Geduld stond centraal bij dit project” vertelt Joost de Korte van Aannemersbedrijf P. van Leeuwen. “Het doorlopen van de procedures kostte veel tijd. Na de sloop van de oude kuiperij zijn we zijn gestart met de bouw en dat gaat gelukkig voorspoedig. Zoals het er nu naar uit ziet verwachten we de woningen in het eerste kwartaal van 2023 op te leveren.”

Het project

Er worden aan de Graafdijk Oost in Molenaarsgraaf vier starterswoningen gerealiseerd. Het ontwerp van de nieuwbouwwoningen ‘in Molenhoek’ verwijst naar de geschiedenis van deze locatie. Er stond op deze locatie een oude kuiperij, waarvan oude elementen zijn te herkennen in het ontwerp van de nieuwe woningen.

Eigenaar Gerard Wemmers: “Twintig jaar geleden bouwden wij onze huidige woning op deze locatie. We waren toen al van plan om er vier woningen bij te bouwen. Ik ben blij dat er inmiddels is gestart met de bouw en ik kijk uit naar het resultaat.” De rijwoningen worden voorzien van duurzame installaties, zoals een warmtepomp en pv-zonnepanelen.

Bekijk alle projecten

Lokale behoefte

De toekomstige bewoners waren allemaal aanwezig. Na het plaatsen van de versierde vloerplaat werd er geproost en gekletst. De Korte besluit: “De kopers komen allen uit de gemeente Molenlanden. Wij vinden het erg leuk om in de regio woningen te bouwen en daarmee te voorzien in de lokale behoefte.”

Bron: Kontakt

Duurzame installaties bij het project

Aannemersbedrijf P. van Leeuwen heeft bij dit project gekozen voor duurzame installaties, waaronder de Hydrotop van HydrotopWorks met de warmtepompen van Panasonic Heating & Cooling Solutions Europe. Deze combinatie is exclusief verkrijgbaar via Dutch Heat Pump Solutions (DHPS).

In samenwerking met Hol Installatietechniek is deze combinatie geplaatst.

Meer informatie

Wilt u meer te weten komen over dit project? Of heeft u andere vragen over bijvoorbeeld één van onze producten? Aarzel niet en neem contact met ons op. We helpen u graag verder!

Informatie aanvragen

DHPS – vraag een offerte aan bij onze adviseurs 

DHPS – voor meer informatie en specificaties over duurzame dakoplossingen