Duurzame nieuwbouw

De Leeuwenhoeve in Zoetermeer

17 HydroTops voor
De Leeuwenhoeve in Zoetermeer

Het braakliggende terrein aan de Zegwaartseweg 96 stond er jaren verlaten bij. Ooit stond er een boerderij met de naam Leeuwenhoeve. De oude schuur op het terrein was vervallen en afgebroken. Eind mei 2020 is de verkoop van de villa’s, twee-, drie-, vier- en vijf-onder-een-kap en dijkwoningen gestart.

Een van de oudste boerderijen van Zoetermeer was de Leeuwenhoeve aan de Zegwaartseweg. Het terrein stond al lange tijd leeg en de oude houten schuur stond op instorten. De familie wilde er een plek van maken waar de historie doorleeft en waar mensen met plezier kunnen gaan wonen.

Foto afkomstig van van der Kooy vastgoed.

Monumentale schuur

De monumentale schuur bestaat niet meer maar er is een herontwerp van de schuur gemaakt met drie bijzondere woningen. In de woonbuurt is de oude uitstraling van het boerenerf weer terugkomen. Verder zijn er een twee-onder-een-kapwoning, een drie-onder-een-kapwoning en een vijf-onder-een-kapwoning gebouwd. Aan de Zegwaartsewetering komen ook nog eens vier dijkwoningen. Tussen de bebouwing, op het boerenerf, is er een grote collectieve groene ruimte die is ingericht als een kindvriendelijke natuurtuin met de sfeer van een boomgaard.

Wij mochten 17 HydroTops met warmtepompen leveren voor dit prachtige project in Zoetermeer. Waarvan drie in rietendaken.

Meer informatie aanvragen

DHPS – vraag een offerte aan bij onze adviseurs 

DHPS – voor meer informatie en specificaties over duurzame dakoplossingen