Skip to content

Ellis en Gunnar van Meekeren wonen met hun kinderen in een typische, eind 19-eeuwse woning in de wijk Witte Vrouwen.

Ellis en Gunnar van Meekeren wonen met hun kinderen in een typische, eind 19-eeuwse woning in de wijk Witte Vrouwen. Het fraaie hoge pand was, toen zij het zeven jaar geleden kochten, voor het laatst in de jaren vijftig aangepast. Daarom stond de verbouwing na hun aanschaf voornamelijk in het teken van het vergroten van het comfort. In het souterrain lieten zij de vloeren en muren goed isoleren zodat zij daar een comfortabele woonkeuken konden realiseren. Op de bel-etage bevinden zich de woon- en leefruimte. Op de tweede en derde etages vinden we de slaapkamers en de werkkamers. “Met de huidige verbouwing willen we een energiebesparing van 80 procent realiseren”, vertelt Jan Nieuwveld, adviseur bij Seinen Projectontwikkeling. “Maar met Gunnar en Ellis van Meekeren hadden we al snel de afspraak dat we, indien haalbaar, naar een energieneutrale woning zouden streven. Het doel is dan ook om de klimaatinstallatie gasloos te maken.”

We gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring. Accepteer cookies voor een optimale weergave van de site.