Skip to main content
Nieuws

Kavel & Huis op de Bouwbeurs

Kavel & Huis

op de Bouwbeurs

Laat een huis ontwerpen en bouwen en je ontdekt al snel dat het maatwerk is voor jou. Journalist Bert van Kavel & Huis bezocht de bouwbeurs om de nieuwste innovaties met de lezers te delen. Onze duurzame dakoplossing mocht hierbij niet ontbreken. Lees mee met het artikel!

HydroTop voldoet aan de geluidsnorm, zonder naberekening te overleggen.

De HydroTop van DHPS is het eerste en enige systeem in Nederland waarmee warmtepompen voldoen aan de geluidsnormen zonder dat berekeningen dit hoeven aan te tonen. De HydroTop is een zogenaamd in-daktype voor schuine dakhellingen.

Er is veel te doen rond het geluid van warmtepomp-units. Bij het plaatsen van een warmtepomp is het belangrijk te voldoen aan de 2021 in het Bouwbesluit aangescherpte geluidsnormen. Deze geluidsnormen van warmtepompinstallaties werden aangescherpt naar maximaal 40 dB ’s nachts en 45 dB overdag. Installateurs moeten met een berekening aantonen dat een systeem aan deze geluidseisen voldoet.

Bekijk de HydroTop

De warmtepomp-expert

DHPS, de warmtepomp-expert die installateurs, bouwers en architecten helpt om op een makkelijke manier de warmtepomp te installeren en te kiezen voor de juiste oplossing, ontwikkelde de HydroTop. Dit is het eerste systeem in Nederland waarmee warmtepompen voldoen aan de geluidsnormen zonder dat berekeningen dit hoeven aan te tonen. De HydroTop is een zogenaamd in-daktype voor schuine dakhellingen waarmee een zeer fraaie esthetische oplossing wordt geboden.
Het buitengedeelte, de gepatenteerde ventilatiekap, steekt slechts tien tot vijftien centimeter boven het dak uit. De unit zelf zit direct onder het dak in een volledig luchtdichte en geïsoleerde behuizing, voorzien van isolatie en trillingsdempers. Doordat de warmtepomp via een groot luik in de woning veilig en eenvoudig te bereiken is, zijn servicewerkzaamheden eenvoudig uit te voeren.

BCRG verklaring

In overleg met DHPS heeft het BCRG een onafhankelijk College van Deskundigen in het leven geroepen. Dit college heeft de HydroTop, in combinatie met de twee in de seriebouw meest gebruikte Panasonic lucht-water warmtepompen, getoetst. Het resultaat is dat zij over een verklaring beschikken dat deze combinatie standaard binnen de geluidsnormen valt. Als deze verklaring bij de bouwkundige aanvraag voor grondgebonden woningen wordt gevoegd, is een berekening niet meer nodig.
De HydroTop is eenvoudig te installeren en gemaakt van brandwerend en vlamdovend materiaal dat volledig recyclebaar is. Een verder voordeel is dat de HydroTop direct onder het dak wordt geplaatst, op een beschutte plek, wat de levensduur sterk bevordert. Bovendien kan de monteur er altijd bij.

 

Alle aandacht voor geluidsreductie van warmtepomp-units.

Bekijk de HydroTop